Pagina's

dinsdag 9 juni 2015

Bangkok

Sawadee ka, welkom in Thailand! We zijn nu een 3tal dagen in Bangkok, en zijn stilletjes aan aan het wennen aan de jetlag en de hitte (37 graden!). We zweten ons te pletter, zeker Maarten als hij een bord pikante Thaise soep opheeft. Ewoud en Marlies vinden dat de lokale marktjes stinken (lopen er met dichtgeknepen neus door) en moeten ook nog wat gewoon worden aan het Thaise eten, maar zijn al helemaal weg van de gouden tempels en de tuktuks. Hier zien de taxi's roze, dus een van de favoriete spelletjes is nu: "zoek een roze taxi". In WatPo, een van Bangkoks mooie tempels met een massageschool, hebben we met z'n allen een eerste Thaise massage genomen. Ewoud is op het massagebed in slaap gevallen nog voor ze hem masseerden, maar Marlies vond het heel leuk, en oefent nu de kneepjes van het vak bij haar ouders. Deze namiddag hebben we gerelaxed in Lumphini park, een oase in het midden van Bangkok omringt met wolkenkrabbers en hier en daar een grote leguaan in het gras (ziet eruit als kleine krokodillen). En daarna hebben we ons ondergedompeld in de chinese drukte van China Town. Morgen trekken we met de nachttrein naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Tot later!
Aan aanlegstijger Thewet kan je visvoer en brood kopen om de vissen te voeren. Honderden vissen krioelen dan om een hapje te krijgen. Dolle pret voor de kinderen!

Een tempel vlakbij ons hotelletje

Waterlelies en frangipannebloemetjes
Je moet nog wat groeien, Ewoud, als je even groot wil worden als deze liggende buddha van WatPo, wel 45 meter lang.
Wat is dat rinkelend geluid toch? Mensen gooien muntsukjes in een lange rij van koperen potten, verstopt achter de liggende buddha. Dat brent geluk. Ewoud en Marlies gaan er ook voor!
Onze devote dochter:-)
Tel de buddha's. Zeker meer dan 100!

Met de tuktuk van de Belgische ambassade (nog even werken :-)) naar Lumphini park. Ewoud vindt tuktuks het einde!

Lumphini park

Marlies oefent haar Thaise massage technieken

Welkom in China town

In deze chinese tempel staken we wierrookstokjes aan

Waarom zijn er touwtjes rond die krabben, papa? Omdat ze anders in je billen knijpen!

Dan toch eens echt krab gegeten aan een van de vele chinese straatstalletjes...

...met een chinese knuffel er bovenop van de kokkin

Neonverlichting, tuktuks en taxis, een drukte van jewelste

Zoon: Het ruikt hier. Vader: Ik zweet een beetje:-)

 

Geen opmerkingen: