Pagina's

zondag 16 augustus 2015

Myanmar deel 2

Hoi hoi, hier zijn we terug. Wanneer we dit schrijven, zitten we al twee landen verder: vanuit Myanmar, door Thailand, in Maleisië. Hoog tijd dus om een update te geven van onze reisavonturen in Myanmar. Vanuit het groene bergdorpje Kalaw trekken we met de trein naar Inle Lake, een groot meer met heel wat bedrijvigheid van marktjes en ambachtslui die in paalwoningen wonen. Vandaaruit gaan we naar Pyin Oo Lwin, met een prachtige nationale plantentuin. Dan verder met de trein naar Hsipaw, een bergdorpje vanwaaruit we mooie wandelingen maken. We eindigen onze Myanmartocht in de stad Mandalay, waar we onze laatste avond naar traditioneel poppentheater gaan, een hele mooie afsluiter. Vandaaruit vliegen we terug naar Bangkok, een hele andere wereld.


De trein is er! Een perron is er niet echt, en het regent dat het giet (jippie, regenseizoen!). Ewoud heeft geluk, die mag schuilen onder de paraplu van de conducteur. De treintocht is genieten, langs de mooiste landschappen hobbelen we naar Inle Lake.

Het is markt in een van de dorpjes aan de oevers van Inle Lake. Bootjes varen af en aan, met marktkramers, kopers, goederen. Welk bootje was het onze nu weer?  

Verstoppertje spelen tussen de bamboes in de plantentuin van Pyin Oo Lwin.

Met de trein naar Hsipaw. Drie wagonnen: een voor de mensen van Myanmar, een voor de toeristen en een voor de geiten.

De ananaswinkel

De hoedenwinkel

Op tocht door de groene heuvels, over kleine bruggetjes
 

Geen opmerkingen: