Pagina's

woensdag 2 september 2015

Kuala Lumpur en Borneo

In Maleisië springen we van de stad naar t'groen en terug, een mooi evenwicht. We koelen af tussen de theeplantages en heuvels van de Cameron Highlands. Dan reizen we door naar de hoofdstad Kuala Lumpur. En daarna ontmoeten we oerang oetangs, flapneusapen (we zouden de echte naam eens moeten opzoeken, maar het is echt wel een heel goeie beschrijving :-)) en maleisische baardzwijnen in de nationale parken rond Kuching in Maleisisch Borneo.

Mijmerend meisje bij de groene glooiende heuvels van de theeplantages


In de vlindertuin van de Cameron Highlands
In die vlindertuin hadden ze niet alleen vlinders, maar ook slangen en andere gezellige beesten.  Maarten vindt het best OK, die schorpioen op z'n knie. Ewoud vindt het iets minder :-).

Marlies en Katrien in't blauw tussen de groene jungle rond de Cameron Highlands

Petronas Towers in Kuala Lumpur, een futuristische, maar ook groene stad

Dit is de stam van één boom in het park rond de Petronas Towers



Bako national park in Borneo
Dit beest snuffelt onder aan onze bungalow in Bako National Park: het zogenaamd maleisisch baardzwijn. Dat is pas een snor (wel boven, niet onder de neus). Andere dieren die we hier zien zijn de flapneusapen, de makak-apen en tijdens een nachtwandeling een dikke felgroene slang in de boom.

Bako national park: op dit plekje zagen we honderden amfibie-vissen

Bananen in alle maten

Dessertjes in alle kleuren. Dit is een mengeling van sliertjes en bolletjes jelly, mais, boontjes en ijs. Ook eens proeven?
 

Geen opmerkingen: